Tuesday, January 19, 2010

seratus lima puluh juta

untuk kali ke seratus lima puluh juta
mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“hei kenapa kau masih lagi mahu kan dia?
apa kau buta? apa kau pura-pura suka?”

di seratus lima puluh juta kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu,
sambil ketawa engkau bilang satu persatu:

“dia mungkin bengis seperti singa
tapi dia nangis tonton cerita korea
dia mungkin keras bila bersuara
tapi dia jelas jujur apa adanya--

aku lagi kenal dia”

dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
"engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
kau sangat manis, aku ini pula dawai besi"

di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
"apa kau lihat pada aku, jujurkan saja"
terus kau cubit dagu aku sambil berkata:

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua--

saya kenal sayang saya”

buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tak dipercaya, peduli orang kata
baju ronyok tak apa asal pakai selesa
berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada

aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa

rahsia kita berdua



kerana apa yang kita rasa tidak ada perlu diheboh2 pada mereka2 yang mungkin lebih memilih untuk tidak mengerti. lagu ada di sisip tepi. tidak siap lagi. :)

53 comments:

pari-pari terbang said...

kakak, rasa2nya kan yang waktu first kakak nyanyi haritue lagi best..heee..sebab nampak manjeee sangat.. ;)

sHEmA_sHImoT:D said...

betul..;)

kalau manusia lain tanya saya kenapa masih dia,jawapan saya sebab cuma saya kenal dia..;)

mosyuki borhan said...

sgt sedap dh lebih kpd cumel lagunya~

Iki leman said...

chumel!!!
:)

Fynn Jamal said...

pari2 jahat.
kakak tak comel la.

ai brutel.

jen - jen punye cite said...

menusuk kalbu nye ayat.

Farah Rosni said...

esh, sumpah comel.

KugiranJiwa said...

you are so cool!

KugiranJiwa said...

you are so cool!

h.a.n said...

best best

Para Jamaludin said...

love this song very mochh! dah bleh main. siok2!

mus said...

suka yg ini.

:)

Lady Dyla said...

babe... seyesly fallin in love with ur poems...especially perempuan curang... gud luck!!

JMR said...

aku kenal dia tak/:-p

sarah meay. snm said...

kalau ade video mesti kiut habis lah!

Khl said...

:') aaaaaaaaaaaaaaaa suka.

epalejau said...

indah.

:)

ya, kenapa masih dia?
hm..

fae ishak said...

best sangat! jujur. agak terasa gak la.haha :D

akuganazz said...

cute je lgu....
xde r dayu cm no more

siperempuan said...

suka. =)

Muzakkir Syah® said...

Hello,I really love this.Sweet.
Nak share kat blog camne ek?

messy me said...

ahaha,ini wat senyum sorg la

farisha said...

kak fynn.
terbaek =D

esumi-lynn said...

sangat suka. lama dah tunggu. :)

broken_maiden said...

suka itu indah.
indah itu bahagia.

membaca bait ini. terima kasih. saya bahagia. suka kerna ia indah.

Anonymous said...

lagu paling best for me from fynn jamal!

kawan2 yang xjumpa cari,dengar kat sini

http://www.reverbnation.com/play_now/song_3171044

atau

http://www.youtube.com/watch?v=4d86qw4J9kU

mahu cuba dgr sebanyak tajuknya 8)

-FahmiChester

fYZa said...

terbaekkk~~~~~~~~~!!!!!

cumey.manje.jahat.falling in love dgn ini lagu...

Lady Dyla said...

Kan fynn.. i use ur lyric and song kt my belog erk.. hope u dun mind..

Abdul Munir Sanusi said...

"dia mungkin bengis seperti singa
tapi dia nangis tonton cerita korea"


waddahek? haha

esah said...

nice one! meaningful ;)

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

gua terlepas nak dedikasi nice liric ni pada ex gua..

mitsue said...

chumel sangat....=)

suara pn sedap....

Anonymous said...

melodi yg sedap... catchy.
gua suke melodi chorus. x sure chorus ke bridge, but nice la. i loike :)

epifah said...

:)

fina. said...

sukanya 150 juta. haih geram.

real kadijah. said...

akak..sori eh..nox dah paste lagu ni kat blog nox..xpe ke?
tp nox da tulis da ni lagu akak..lagu nih comel sgt..xtahan na paste gak..hehe..sori tau..aritu pon paste lagu over kat blog nox..k..daa

dUrRaNi said...

sukaa...(^^)

diniesyafira said...

thumbs up for this ! (:

vAe-DaRiYa said...

Fynn,

OMG! this is soooooooo goooooodddd!!!!!

SERIOUSLY! You should commercialise this.

Sangat sedap! Paling sedap pernah aku dgr drp Fynn Jamal!

Beb,

it's so damn sweet & comel & cute & honest! Refreshing!

Very catchy tunes! Lyric lebih best lagie...

Macam FahmiChester ckp, mahu dgr sebyk tajuk nya ^_^

qaby said...

kak fynn, mintak izin nak letak lagu dan sajak ni dalam tumblr saya.

Anonymous said...

bole bg chords laguu nie tak ? oh please :(

-Meera-

Fynn Jamal said...

meera;

D G ulang2 sampai boring.
kemudian A sekali sekala.

:)

Anonymous said...

awww , tengs !

adored you <3

-Meera-

Queen of Heart said...

sedap2..leh maket nie..

alana zainal (miss teddy) said...

kakak, share la chord skali

..lagu ni serious sgt COMEL!!

Anonymous said...

terbaik..
part pling best skali..>>
"kau sangat manis, aku ini pula dawai besi"

phaezs said...

kak, ley amek lirik ni letak kt blog saya x?nak letak chord gitar. sbb lagu ni best..terbaikk..

Anonymous said...

Bestnya

Anonymous said...

Spe penyanyi asalnya?lagu ni mang best la suke sgt2

FiQaH said...

suka lagu ni.

<3

Anonymous said...

1st time dengar lagu ni pagi tadi...terus jatuh cinta...very catchy!!! saya dengar back 2 back...& siap promote kat member2...they also love it...keep up the gud work!!!

missya said...

err..kt ne nk dgr lagu ni? --"

jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani